TITΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρία Ξένος Packaging AE ιδρύθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη από τον Χρήστο Ξένο.

Λειτούργησε ως ατομική εταιρία και συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο-μεταπώληση ειδών συσκευασίας, κουτιά κορδέλες κλπ, διατηρώντας  κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Η σκληρή δουλειά και το όραμα που υπήρχε για τον  κλάδο της συσκευασίας, οδήγησε στην απόφαση, να εμπλακεί στη  μεταποίηση κάποιων ειδών.

Το 1995, στην περιοχή της Κ. Τούμπας Θεσσαλονίκης ,σε μικρό βιοτεχνικό χώρο, στήθηκαν τα πρώτα μηχανήματα εκτύπωσης και κοπής τσάντας. Τα βήματα αυτά οδήγησαν για πρώτη φορά σε προσλήψεις εργατικού δυναμικού.

Η επαγγελματική ευθύνη, η συνέπεια και η επιθυμία για αύξηση και καθετοποίηση της παραγωγής, έκανε επιτακτική την ανάγκη για μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο χώρο, όπου θα μπορούσαν εκεί να εγκατασταθούν μηχανές για να καλύψουν τα στάδια παραγωγής ,επικεντρωμένης πλέον στον χώρο της χάρτινης τσάντας.

Έτσι το 1998 η ατομική ακόμη εταιρία μετεγκαταθείσταται  σε βιοτεχνικό χώρο 900μ. στην περιοχή της Α. Τούμπας Θεσσαλονίκης όπου εκεί προχωράει σε αύξηση παραγωγής, αύξηση εργατικού δυναμικού, ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων και έναρξη εξαγωγών.

Η επιλογή άξιων συνεργατών, τίμιων και εργατικών εργαζόμενων και οι μετρημένες και αργές κινήσεις, αξίωσαν την ατομική τότε επιχείρηση να αλλάξει μορφή  και να μετονομαστεί ως Ξένος Packaging AE  και να μετεγκατασταθεί στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βιομ. περιοχή της Θεσσαλονίκης το 2004, στη Σίνδο, να καθετοποιηθεί πλήρως στον τομέα της παραγωγής χάρτινης τσάντας, με μονάδες εκτύπωσης, κοπής, σακουλοποίησης και διαφόρων επεξεργασιών απαραίτητων για όλα τα είδη της  κατασκευής της τσάντας, όπως επίσης και μέρους κατασκευής πλαστικής τσάντας

Το εργατικό δυναμικό αυξάνεται και η ανάγκη για πιστοποίηση διαδικασίων είναι απαραίτητη, ώσπου το 2008 η εταιρία αποκτά το πρώτο της iso 9000:2001.

Πλήρως συμμορφωμένη με τα περιβαλλοντικά  πρότυπα, τηρεί όλα τα συστήματα ελέγχου πρώτων υλών, τελικών προιόντων και διαδικασιών σε κάθε τομέα. Το δίκτυο πωλήσεων επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα .

Το 2013 η εταιρία επεκτείνεται και στον τομέα της παραγωγής πλαστικής τσάντας, με πλήρη καθετοποίηση και αυτό παίρνει μορφή με τη δημιουργία νέου εργοστασίου στη Βιομ,Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, πολύ κοντά στην έδρα του κεντρικού. Με το νέο αυτό εγχείρημα, η εταιρία είναι σε  θέση να παράγει ρολά πρώτης ύλης πλαστικού, να εκτυπώνει με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και να κατασκευάζει τελική πλαστική τσάντα όλων των ειδών.

Το 2014 η εταιρία επεκτείνεται με γραφεία και εκθεσιακό χώρο στην Αθήνα .

Με γνώμονα τις απαιτήσεις της αγοράς, την καινοτομία και την δημιουργικότητα, η εταιρία ΞΕΝΟΣ Packaging ανανεώνει συνεχώς την γκάμα των προϊόντων της με νέα οικολογικά υλικά, σύγχρονες μεθόδους εκτύπωσης και  νέες λειτουργικές προτάσεις προϊόντων, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες που προσανατολίζεται σταθερά προς την κορυφή

Με δυναμικές και σταθερές επενδύσεις, ποιοτικό έργο και ανταγωνιστικότητα, με ανθρώπινο δυναμικό που καταθέτει ενέργεια, δυνατότητες και γνώση ολοκληρώνουμε το εταιρικό μας όραμα με πάγια δέσμευση στις αξίες που μας καθιέρωσαν.

Σήμερα και παρόλες τις συνθήκες της ελληνικής αγοράς ,η εταιρία Ξένος Packaging AE ,πάντα με την ύπαρξη κατάλληλων ανθρώπων,  με ιδέες και πολλή σκληρή δουλειά, συνεχίζει να οραματίζεται, να καινοτομεί, να δημιουργεί και να πιστεύει ότι η θέληση είναι η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης.

Ισολογισμός 2016

Στατιστικά

Στελέχη 30#
Πελάτες 4832#
Εκτελέσεις Παραγγελιών 43851#