ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία SOFT LOOP Σε HDPE & LDPE

Ο πλέον διαδεδομένος τύπος εμπορικής πλαστικής τσάντας λόγω της εξαιρετικής της αντοχής και της εργονομικής λαβής που διαθέτει. Μπορεί να κατασκευαστεί με πιέτα στη βάση ή το πλάι και διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων.

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία SOFT LOOP Σε LDPE με αναδίπλωση

Ο δημοφιλής τύπος SOFT LOOP με extra αναδίπλωση του υλικού στο ρεβέρ της τσάντας προσφέρει επιπλέον αντοχή για να υποστηρίξει το πιο οικονομικό υλικό κατασκευής LDPE που έχει μικρότερο πάχος.

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία ΜΕ ΧΟΥΦΤΑ

Οικονομική πλαστική τσάντα που αντικαθιστά την χειρολαβή με εσωτερική λαβή τύπου «χούφτας» και διαθέτει δυνατότητα πιέτας στη βάση ή το πλάι ανάλογα την μορφή του εμπορεύματος.

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία ΜΕ ΧΟΥΦΤΑ lpde ΜΕ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

Η οικονομική τσάντα τύπου «χούφτας» με ενισχυμένες προδιαγραφές που επιτυγχάνονται με την αναδίπλωση του υλικού προσφέροντας extra ενίσχυση και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία Πλαστικό πουγγί με κορδόνι

Μοντέρνα τσάντα τύπου «πουγγί» με εσωτερικά περασμένο κορδόνι που περνιέται στον ώμο. Πρακτική τσάντα με επιπλέον ωφέλιμο χώρο που ενθαρρύνει την καθημερινή χρήση από τον πελάτη και σας προσφέρει εξαιρετική προβολή για την επιχείρησής σας.

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία Φάκελοι Courier

Aπαραίτητος αδιάβροχος εξοπλισμός συσκευασίας για εταιρίες ταχυμεταφορών ενώ μπορεί να  χρησιμοποιηθεί για εξειδικευμένες χρήσεις σε εμπορικά καταστήματα και εταιρίες. Παράγεται στο μέγεθος που επιθυμεί ο πελάτης.

Δείτε το προϊόν
συσκευασίες τροφίμων

Κατάλληλο πιστοποιημένο υλικό με διαφάνεια και αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις για συσκευασίες τροφίμων με δυνατότητα θερμικής σφράγισης.

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία Βιομηχανικές Πολυστρωματικές Συσκευασίες

Συσκευασίες βιομηχανικής χρήσης βαρέως τύπου που μπορούν να συσκευάσουν με ασφάλεια βαριά (λιπάσματα), ή ογκώδη προϊόντα (χαρτιά υγείας).

Δείτε το προϊόν
ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ Υποκατηγορία ΤΣΑΝΤΕΣ Τ-SHIRT

H διαδεδομένη τσάντα T-SHIRT παράγεται σε πληθώρα μεγεθών και υλικών. Χρήσιμη για κάθε επιχείρηση με εξαιρετικά χαμηλό κόστος κατασκευής που δεν μειώνει την εγγυημένη ποιότητά της.

Δείτε το προϊόν

Πλαστικές τσάντες

Ο όρος πλαστικό είναι κοινή ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια ευρεία ποικιλία συνθετικών ή ημισυνθετικών οργανικών στερεών υλικών. Τα πλαστικά είναι σχεδόν αποκλειστικά πολυμερή μεγάλου μοριακού βάρους (εξ ου και η ονομασία πολλών εξ αυτών φέρει το πρόθεμα πολυ-). Προϊόν πολυμερισμού του Αιθυλενίου σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και πιέσεως και τα οποία μπορεί να περιέχουν πρόσθετα, οργανικά ή μη, για βελτίωση των ιδιοτήτων τους (μηχανική αντοχή, εμφάνιση, χρώμα κλπ). Στην ουσία, το πολυαιθυλένιο είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πλαστικό στην καθημερινότητα.

Υλικά

Για τις ανάγκες της συσκευασίας και των πλαστικών τσαντών, χρησιμοποιείται το Πολυαιθυλένιο (PE – PolyEthylene). Ανάλογα με τις συνθήκες πολυμερισμού προκύπτουν διάφορες ποικιλίες πρώτης ύλης με διαφορετική δομή και διαφορετικές ιδιότητες. 0ι κυριότερες κατηγορίες ΡΕ (PolyEthylene) είναι:

Α’   Πολυαιθυλένιο Υψηλής Πυκνότητας HDPE (High Density Polyethylene)

Β’   Πολυαιθυλένιο Χαμηλής Πυκνότητας LDPE (Low Density Polyethylene)

Τα υλικά αυτά είναι σε μορφή κόκκου, τα οποία σε ειδικά μηχανήματα Extruder, εξωθούνται (λιώνουν) και με τη βοήθεια θερμού αέρα, σχηματίζουν μπαλόνι – κύλινδρο, ο οποίος τυλίγεται.

Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι τα υλικά αυτά μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν.

Χαρακτηριστικά υλικών

Το υλικό HDPE ή Χαρτοπλάστ, είναι υλικό αρκετά σκληρό και με υψηλές αντοχές. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται πιο συχνά στην παραγωγή για σακούλες S/M, των λεγόμενων T-Shirts (φανελάκι). Διαθέτει υψηλή μηχανική αντοχή, εξαίσιο ματ φινίρισμα, είναι αδιαφανές και δημιουργεί θόρυβο.

Το υλικό LDPE ή Μαλακό, είναι το πιο παλιό είδος του πολυαιθυλενίου. Διακρίνεται από διαφάνεια και έχει εντυπωσιακά λεία επιφάνεια και γυαλιστερή εμφάνιση. Έχει υψηλότερη ελαστικότητα αλλά μικρότερη μηχανική αντοχή. Λόγω της διαφάνειας του, το υλικό αυτό έχει μία ευρεία χρήση σε εφαρμογές και για τη συσκευασία διαφόρων προϊόντων. Το υλικό αυτό πάντοτε έχει μεγαλύτερο πάχος σε σχέση με το HDPE.

Διατίθενται και τα δύο υλικά,  σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και εκτυπώνεται με τη μέθοδο της φλεξογραφία.

Πλαστικό & Περιβάλλον

Παρά το γεγονός ότι το αιθυλένιο μπορεί να παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το πολυαιθυλένιο είναι παράγωγο κυρίως του πετρελαίου. Το πολυαιθυλένιο είναι από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαστικά με πάρα πολλές εφαρμογές, όπως συσκευασία, σωληνώσεις, βιομηχανικές εφαρμογές και πολλές άλλες.

Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι ότι χωρίς ειδική μεταχείριση δεν είναι εύκολα βιοδιασπώμενο, και έτσι συσσωρεύεται στο περιβάλλον.

Η εταιρία Xenos Packaging, με ευαισθησία στο περιβάλλον, χρησιμοποιεί ειδικά πρόσθετα, από κορυφαίο οίκο του εξωτερικού, σε περίπτωση που η σακούλα δεν ανακυκλωθεί, αποσυντίθεται πλήρως από μόνη της ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να μολύνει το περιβάλλον.

Εκτυπώσεις

Η εκτύπωση γίνεται με τη μέθοδο της Flexo και ονομάζεται έτσι, γιατί το μέσο εκτύπωσης είναι το λάστιχο (flexible rubber), σε υπερσύγχρονες εκτυπωτικές μηχανές, τύπου Κεντρικού Τυμπάνου (GMI) και τύπου Stack (UTECO), με εκτυπωτικά αποτελέσματα εφάμιλλα της Οffset.

Στην κεντρικού τυμπάνου μπορεί να αποτυπωθεί στην τσάντα οποιοδήποτε γραφιστικό σχέδιο, φωτογραφία ή λογότυπο, μέχρι 6 χρώματα, σε υψηλή ανάλυση έως 120 Lpi (Lines Per Inches), με άριστο αποτέλεσμα αναπαριστώντας ένα ευρύ φάσμα τόνων. Εκτυπώνονται εργασίες ιδιαίτερα απαιτητικές.

Οι ποσότητες που δέχεται η κεντρικού τυμπάνου, είναι το ελάχιστο 400 κιλά.

Στην εκτυπωτική μηχανή τύπου Stack, εκτυπώνουμε γραμμικές εκτυπώσεις, εκτυπώσεις με φόντα. Εκτυπώνονται εργασίες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η ανάλυση των εκτυπώσεων είναι στα 70 Lpi και μπορούμε να εκτυπώσουμε μέχρι 4 χρώματα.

Οι ποσότητες που δέχεται η τύπου Stack, είναι το ελάχιστο 200 κιλά.